Ασφάλειες & Ασφάλιστρα - Ασφάλειες Μινέττα

 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ είναι μία από τις παλαιότερες ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1973 από τον Κο Παναγιώτη Μινέττα, ο οποίος είναι σήμερα Γενικός Διευθυντής της εταιρείας. Η οικογένεια Μινέττα ασχολείται με τις ασφαλιστικές εργασίες από το 1955, όταν ο Κος Γεώργιος Μινέττας αντιπροσώπευε Brokers του Lloyd's. Ο Κος Πάνος Μινέττας ανέλαβε την παραγωγή του πατέρα του το 1959 και αντιπροσώπευε την Αγγλική εταιρεία Licences and General όπως και τους Brokers του Lloyd's Harrington Austin.

Επιπροσθέτως εκείνη την περίοδο ο Κος Μινέττας έγινε πρόεδρος της Ενώσεως των Επαγγελματιών Ασφαλιστών της Ελλάδος.

Σήμερα, με τον υιό του Γιώργο, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, διευθύνουν την Εταιρεία η οποία έχει πολλές προοπτικές για το μέλλον. Ο Κος Γιώργος Μινέττας σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Exeter στην Αγγλία. Κατόπιν αυτού παρακολούθησε ασφαλιστικά σεμινάρια στη Γερμανία στο μεγάλο σχολείο της αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re. Ακόμα παρακολούθησε και σεμινάρια στο Λονδίνο, όπου έχει δημιουργήσει επαφές με διάφορους Brokers του Lloyd's.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μεγάλη αύξηση σε παραγωγή ασφαλίστρων, ενώ όλα τα χρόνια ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση. Ειδικότερα το 2000 η παραγωγή ασφαλίστρων έφτασε τα 32,900,000, το 2001 τα €35,800,000, το 2002 τα 43,000,000, το 2003 τα 45,000,000, το 2004 τα 48,000,000 ενώ για το 2005 υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα €55,000,000. Σύμφωνα με την παραγωγή των ασφαλίστρων η Εταιρία συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων εταιριών γενικών ασφαλειών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η Εταιρεία λειτουργεί σε όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους, ενώ δημιουργεί καινούργια ανταγωνιστικά προγράμματα. Συνεργάζεται με τους καλύτερους αντασφαλιστές όπως Munich Re, Lloyds of London, Secura, Trans Re, XL Re, Mitsui Sumitomo, AXIS, Hannover Re, Markel και με μερικούς από τους καλύτερους Lloyds brokers όπως BMS, ROPNER, JOHN CAHILL, AON, WILLIS, Chedid & Associates.

Η Εταιρεία είναι πολύ καλά οργανωμένη και στελεχωμένη. Το προσωπικό είναι έμπειρο και πολύ καλά εκπαιδευμένο, ενώ η σχέση του με την διεύθυνση είναι άριστη. Η Εταιρεία έχει πάνω από 500 πράκτορες σε όλη την Ελλάδα και 4 υποκαταστήματα / γραφεία εξυπηρετήσεως πελατών εκτός του κεντρικού γραφείου.

Οι πελάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάνω από 150.000, ασφαλίζονται ανελλιπώς επί σειρά ετών στην Εταιρεία γιατί πιστεύουν στην καλή εξυπηρέτηση, στα ανταγωνιστικά της προϊόντα και έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση σε αυτήν, και επειδή αποζημιώνει αμέσως.